Technológia

A PROBLÉMA:
 
A vizes falak okai
 
Az épületek falainak vizesedése több különböző okra vezethető vissza, bár a végeredmény majdnem mindig ugyanaz. Az átnedvesedett falak a fűtési költséget akár 200%-kal is megemelhetik, és a vakolatot a nedvesség megfagyása miatt tönkretehetik. Az egészségre komolyan ártalmas hatások is kialakulhatnak.
 
A rossz záródás okozta nedvesedés
A különböző hibás vízszintes, vagy függőleges zárások miatt a talajvíz a falba juthat és a kapillárisokon keresztül felfelé haladhat. A régi épületek több mint 90%-ban a felemelkedő talajvizesedés miatt károsodnak. A hiányosságok vagy a már tönkrement falszigetelések miatt a nedvesedés a kapillárisokban akár három méter fölé is emelkedhet.
 
Csapadék miatti nedvesedés
A falak csapadék miatti nedvesedése a vízáteresztő külső vakolatok miatt jön létre. Ez mindenekelőtt az időjárás viszontagságainak jobban kitett falak esetében jellemző, ide bejutva roncsolja a nedvesség a külső és belső vakolatot.
 
Lejtőről lezúduló víz
Ha egy ház lejtőn épült, nagyobb esőzésekkor megáll a víz a lejtésoldali falaknál, és rossz vízelvezetés esetén a falakba jut.
 
Víznyomás miatti vizesedés
Ez akkor képződik, amikor a víz törött csatornavezetékeken, rossz ereszcsatornákon, eldugult alagcsövezésen stb. keresztül a falakba jut.
 
Páralecsapódás
A kedvezőtlen időjárás vagy a rosszul beállított klímaberendezés a belső falakon felületi nedvesedést – azaz páralecsapódást – okoz. Ez a hatás a meglévő kapillárisokon keresztül a már jelen lévő falnedvesedést még jobban felerősíti.
 
Nedvszívóképesség miatti vizesedés
A savas vakolat nedvszívóképessé válik és a levegőből is nedvességet vesz fel, így a falat még tovább nedvesítve.
 
Ásványi sók a falakban
Majdnem minden talajtípus tartalmaz ásványi sókat. A hiányos, illetve sérült vízszintes, vagy függőleges elzárások esetén, ezek az emelkedő talajvízzel a falakba kerülhetnek. A vízpárolgás folytán a sók kikristályosodnak a falak felületén, roncsolják a vakolatot és hosszútávon a falak
szerkezetét is. Így a savas vakolatot újra és újra fel kell újítani.
 
 
 
A MEGOLDÁS:
 
KIPRÓBÁLT TECHNOLÓGIA
 
Az általunk kínált készülékeket Németországban gyártják és szerelik össze, azokat többször bevizsgálták, minden szükséges tanúsítvánnyal rendelkeznek, és ennek köszönhetően teljesen megbízhatóak.
 
1992 óta nagyon sokszor bizonyítottak - Németországban és Európa-szerte -, és Magyarországon is tíz éve jelen vannak, számos referenciával. Lásd: Referenciák
 
Az eljárás nem tesz szükségessé építészeti munkákat, kémiai beavatkozásokat. Ezért alkalmas nagyon sok építményfajta számára, legyen az műemlék, templom, gyár, családi ház vagy lakótelep.
 
Egy intelligens és környezetkímélő megoldás az épületek falainak kiszárítására
 
 
 
 
 
 
 
 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs